Menu Sluiten

Ieder ledje komt uit China

Wij als lichtadviseur zijn jaren terug al gegrepen door het zogenaamde lichtvirus. Makkelijk te herkennen voor velen aan de stijve nek en afwijkend kijkgedrag. Met name zeer herkenbaar tijdens het winkelen. Van echt iedere winkel, restaurant etc. wordt het lichtadvies en de uitvoering van het lichtplan zorgvuldig door ons bekeken en natuurlijk beoordeeld.

Zou het herkenbaar zijn waar de verlichting vandaan komt, Europa, China of nog verder, en welk lichtadvies buro of lichtarchitect, lichtadviseur heeft het ontwerp gemaakt?
Led ofwel Light Emitting Diode zoals onze huidige verlichting heet, is een Chinese uitvinding! Dus kort gezegd komt ieder ledje uit China en wordt daar dan ook geproduceerd op o.a. Nederlandse technologie van de firma Asml.

TOESLAG CORONA VIRUS

Deze week werden wij geconfronteerd met iets nieuws. De “TOESLAG CORONA VIRUS” van 3,5% van een Duitse fabrikant die via een Nederlandse Importeur uitlevert. Door de productie en transportstilstand in China menen fabrikanten dit te kunnen rechtvaardigen.
Wij zitten als lichtadvies buro in het noorden van Nederland weliswaar mijlenver van China, maar dit ging ons echt te ver.  Vooralsnog zullen wij deze toeslag niet aan onze klanten doorberekenen en gaan wij lekker verder met ons al oude vertrouwde lichtvirus. Hopend dat er binnenkort weer een lichtpuntje in de duisternis is.