Menu Sluiten

Vorige maand schreven we over de oplevering van Merckt, het appartementencomplex vlak bij het Forum in Groningen waar wij het lichtadvies voor hebben gemaakt. Inmiddels is het lichtadvies uitgewerkt in een lichtplan, en zijn we in het stadium van projectbegeleiding beland. Bij projectbegeleiding sturen wij het bouwteam aan om zowel de esthetische als technische uitvoering van het lichtplan, het plaatsen en aansluiten van de verlichtingsarmaturen in goede banen te leiden.

Casambi bluetooth Smart verlichting.

Wij gaan 3 appartementen in het prachtige gebouw van Merckt op de Grote markt in Groningen volledig voorzien van smartverlichting met Casambi bluetooth aansturing. De afgelopen 2 weken zijn wij druk geweest met de configuratie van de techniek achter deze verlichting.

Afbeelding 1: De leddriver (te vergelijken met de transformator) wordt bekabeld met de bluetooth aansturing en in de lichtarmatuurafgemonteerd. De bluetooth module wordt in een eigen bluetooth netwerk van de bewoner opgenomen en is niet toegankelijk voor derden.

Afbeelding 2: Afwerking van de strakke gips inbouwarmaturen van Brick in the Wall uit België.

Afbeelding 3: Het afgewerkte eindresultaat

Afbeelding 4: De lichtbesturing is draadloos en kan ook losgekoppeld worden van de muur. Daarnaast kan de verlichting via een app op de mobiel bedient worden.

Volgende week start de installatie van het eerste appartement, de week daarop zal de oplevering plaatsvinden, Meer hierover zullen wij u later in een apart nieuwsbericht toelichten.

EINDRESULTAAT VAN HET LICHTPLAN

brick in the wallvilla haren

 

BRICK IN THE WALL®’ ontwikkelde een eigen CALCYT®-gips met verbazingwekkende eigenschappen. Met zijn hoge densiteit, hitte- en vuurbestendigheid, optimale hardheid en lichtweerkaatsingseigenschappen is CALCYT® de pleister van de volgende generatie. Ons permanent onderzoek resulteerde in de productie van CALCYT®-armaturen zonder luchtgaten die na installatie gegarandeerd scheurvrij blijven. Ons verlichtingsgamma bestaat uit echte randloze oplossingen. Het ontbreken van een metalen frame is niet alleen mooi. De CALCYT®-gipsarmaturen hebben dezelfde thermische uitzettingseigenschappen als gewone pleister of gipsplaten en staan dus ook borg voor een stabiele, hoogwaardige installatie zonder scheurtjes in het gips. Overtuig uzelf en kom maar eens kijken naar een van onze installaties van 17 jaar geleden! Dankzij hun thermische weerstand zijn CALCYT®-armaturen geschikt voor veel verschillende lichtbronnen. De sneeuwwitte CALCYT®-armaturen kunnen makkelijk in de kleur van uw wand of plafond worden geschilderd! Maar een afwerking met behang, goudfolie of tadelakt is evengoed mogelijk. Onze randloze CALCYT®-armaturen lenen zich tot een naadloze integratie in elk interieur. En besluit u over enkele jaren om een ruimte in een nieuw jasje te stoppen, dan passen onze armaturen zich perfect aan uw wensen aan. Voor buitentoepassingen ontwikkelde Brick In The Wall het 100% waterafstotende CALCYT+®