Menu Sluiten

Hoewel wij in het Noorden gevestigd zijn, hebben wij ook veel klanten in het zuiden van het land en in België. Met name in het Zuiden van het land doen wij veel grote tuinprojecten.
Omdat het een milde winter was, en de tuin daarom goed bewerkbaar is, hebben wij nu al de eerste aanvragen voor lichtadvies binnen gekregen.

Een lichtontwerp verschilt per tuin en is altijd maatwerk.

De uitdaging is altijd om met zo min mogelijk verlichting zo veel mogelijk sfeer te creëren in de tuin. Ons meest recente tuinproject in Zuid Nederland heeft een hoge beplanting (zie schets), en daar houden wij in dit lichtontwerp rekening mee. Daarom kiezen we verplaatsbare richt en verstelbare verlichting armaturen. Deze gaan op in de hoge beplanting, en vallen vrijwel niet op. Het licht doet zijn werk waardoor ons handschrift “sfeer en beleving”weer tot uitdrukking komt. Voor optimale controle rusten wij de armaturen uit met een Dali lichtmanagement dim systeem, met een warme ledkleur 2700 K en een laag vermogen.

Bij de vijver gaan we de diverse terrasvlonders vanaf de onderzijde verlichten waardoor een mooi schijnsel over het water ontstaat. De waterspuit installatie (soort waterval) wordt ook van onderaf verlicht, zodat een sprookjesachtig lichteffect ontstaat. De achterzijde van het perceel krijgt extra aandacht om deze bij het interieur te betrekken, zonder een hinderlijke verblinding te krijgen.

Inmiddels hebben wij groen licht gekregen om ons lichtadvies uit te werken naar een lichtplan, en de implementatie daarvan te begeleiden. De komende tijd zult u ons dus wat vaker in Zuid Nederland treffen.

Wordt vervolgd.

Voorbeeld:              Terras-vijver verlichting