Menu Sluiten

Deskundig lichtadvies

Voor onze eerste, uiteraard geheel vrijblijvende kennismaking of intake nemen wij vanzelfsprekend royaal de tijd. Wij zullen heel aandachtig naar u luisteren, maar ook veel vragen stellen om alle informatie die wij nodig hebben aan het licht te brengen. Wij zoeken namelijk altijd naar het verhaal achter uw vraag en misschien is dat wel onze toegevoegde waarde.

Wij zetten graag net even dat stapje extra voor u en zoeken naar antwoorden op vragen over de architectuur van het gebouw, de functies van de verschillende ruimtes, de personen die de ruimtes gebruiken, de stijl van het interieur en het kleurgebruik, de lichtbehoefte in de diverse ruimtes en natuurlijk ook uw budget.

Na het intakegesprek kunnen wij gericht voor u aan de slag, uiteraard alleen als de vrijblijvende kennismaking beide partijen goed is bevallen.
Het vervolgtraject delen wij in vijf overzichtelijke fasen in:

  • Fase 1 bestaat uit het vaststellen van de lichtbehoefte per ruimte, die wij vervolgens vertalen in lichtbronnen per ruimte. In ons advies (in de vorm van een concept ontwerp verlichtingsplan), betrekken wij vanzelfsprekend uw eisen en wensen ten aanzien van interieur, kleurstelling en ruimtegebruik. Wij zoeken altijd naar het juiste lijnenspel, passend bij de architectuur en de lichtbehoefte.In het concept ontwerp verlichtingsplan geven wij u tevens een impressie van mogelijke geschikte verlichtingsarmaturen met daarbij een globale prijsindicatie (begroting). De door ons voorgestelde armaturen, die wij desgewenst ook allemaal kunnen leveren, hebben wij getoetst aan bouwkundige aspecten, uitstraling en door u aangegeven budget.
  • Fase 2 start met de bespreking van het concept ontwerp lichtplan,verlichtingsplan en onze globale prijsindicatie. Als u daarmee uit de voeten kunt en u besluit ons de opdracht te gunnen, volgen een voorlopig verlichtingsplan en een passende offerte voor het totale project, inclusief de kostenraming voor het verlichtingsplan en projectbegeleiding.
  • Fase 3 start met de (eind)bespreking van het voorlopige verlichtingsplan en de uitgewerkte offerte, waarna wij het definitieve verlichtingsplan maken, dat bij uw goedkeuring uitmondt in de formele opdracht als startpunt van onze projectbegeleiding. Dit betekent, dat onze adviezen tijdens de bouw gerealiseerd zullen worden.
  • Fase 4 noemen wij de leveringsfase: gedurende de projectbegeleiding sturen wij het bouwteam aan, dankzij onze jarenlange ervaring spreken wij ook de taal van de aannemer, de installateur en de stukadoor. Wij nemen met het bouwteam alle ins en outs van onze adviezen door alsook de richtlijnen en voorschriften voor het plaatsen en aansluiten van de armaturen. Uiteraard controleren wij alles nauwgezet en we houden tevens de logistiek en de leveringsdeadlines goed in de gaten, zodat alle verlichtingsarmaturen tijdig op de bouwlocatie zijn en er geen stagnatie optreedt. Alle door ons voorgestelde verlichtingsarmaturen kunnen wij leveren. De kosten van de projectbegeleiding vindt plaats op basis van nacalculatie van de gemaakte uren.
  • Fase 5 bestaat voornamelijk uit de oplevering van het verlichtingsproject, desgewenst gevolgd door het aanbieden van een service- en onderhoudscontract. Aangezien wij altijd duurzame, energiezuinige verlichting zullen adviseren en aanbieden, vaak in de vorm van LED-verlichting, maken service- en onderhoudscontracten een steeds kleiner deel uit van ons dienstenpakket – en dat vinden wij een goede zaak.

Wij kunnen u dus turnkey, oftewel van A tot Z van dienst zijn, maar het is uiteraard ook mogelijk om ons voor deelprojecten in te schakelen. Bij turnkey projecten ontzorgen wij u maximaal door de regie op ons te nemen vanaf de start tot en met de oplevering.